Iberisk OKSESKANK i appelsin med svedsker
En skive skank p.p. krydres m salt+sort kværnpeber og brunes grundigt af
½ dcl olie kommes i stegegryden, 1 finthakket løg sauteres med 5-6 fed knust hvidløg, tilsæt saften af 2 appelsiner (gem den revne skal) kom en dåse hakkede tomater og ½ l hvidvin i gryden samt 5 kryddernelliker og 5 laurbærblade og til sidst skankene.
Koges i 1½ time eller til de er møre, skankene lægges i et fad og fonden sigtes og jævnes let med maizena udrørt i vand, tilsætte den revne appelsinskal, hakket oregano og timianblade samt 250 g svedsker og kogers op, uden at koge ud, smag saucen til og hæl den over skankene som er holdt varme i ovnen.
hertil saltbagte kartofler
Vask små pæne kartofler og dæk dem let, med fint salt og bag i ovn ved 180 grd i 40 minutter.
Saltet rystes delvis af inden serveringen.
Catalansk MANDELKAGE med Queso Fresco creme
150 g sukker, 1 teske vanilje og 1 ¼ dcl mild olivenolie piskes cremet og luftig.
Så piskes 3 æg i til skummende cremet konsistens.
Derefter ivendes 250 g mandelmel, 1 teske muskatnød og 250 g revet græskar, en reven citronskal og saften samt 80 g rosiner kogt op i 1 dcl rom
I en tærte/spring form m lige sider dækkes bunden med et stykke tilpasset bagepapir og siderne smøres med olie.
Kagemassen hældes i og drysses med let ristede pinjekerner eller evt. mandler og bages ved 180 grd i 40 minutter.
Tages ud og afkøles i formen 15-20 minutter, anrettes og serveres med en creme sammenrørt af 250 g flødeost/mascarpone 1 spsk. flormelis og lidt rom.