Carpaccio a la Guru
Frisk, skyllet, afdryppet rucolasalat lægges i et lag på en tallerken.
3-5 skiver tyndskåret oksefilet el. lign. lægges over.
En skefuld kapers drysses over, groft reven parmesan drysses over,
Et par riv af en citronskal og strimlet bladpersille
Sort kværnpeber og et drys salt – til sidst
Rigelig olivenolie samt evt. trøffelolie.
Boeuf Sautée Stroganoff
1 kg. skært oksekød af bagkød skæres i strimler 1 x 1 x 4 cm. på tværs af fibrene.
150 g bacon skæres i strimler ½ x ½ x 1 cm
1-2 løg snittes på langs i strimler
500 g champignons skæres i kvarte
En stor gryde sættes over med 1 dcl olie og varmes op til olien ryger, 100 g smør tilsættes når det er brunt kommes kødet ved og brunes grundigt, krydres med s+p
Kødet tages op med en hulske og gemmes.
Gryden sættes over igen og lidt ekstra smør kommes i, bacon og løg samt champignons brunes hurtigt af, 50 g tomatpure tilsættes og sauteres let,
75 g mel tilsættes sammen med ca. 50 g paprika blandes op og ½ l bouillon tilsættes under omrøring.
Kødet kommes ved og når dette koger tilsættes ½ l piskefløde, kog til kødet er mørt 5 -10 minutter. Ellers 40 minutter.
(kan pyntes med sprøde baconskiver og ristede chap.skiver samt persille)
Kartoffelmos
5 bagekartoffel skrælles og koges uden salt.
Mens kartoflerne moses med mixer, varmes ¼ l mælk og 100 g smør, dette piskes i mosen med salt og hvid peber.
Rytters bær på makronbund med rom og flødeskum
Makronbund
200 g marcipanmasse røres med 200 g sukker til massen er jævn og uden klumper, derefter 3 æggehvide ( et af gangen)
På et bagepapir tegnes en stor eller 5-7 små cirkler massen fordeles og bages ved 165 grd i 10-15 minutter ( hold godt øje).
Bundene afkøles og lægges på et fad eller tallerkener.
75-100 g friske hindbær fordeles herpå og stænkes med rom.
Frisk pisket fløde kommes over og måske et drys hakket chokolade og mandler.