Blæksprutte på Italiensk
En sprutte pr. prs. flækkes, deles i 4 (guruen viser) og ridses i harlekintern.
Et løg, 5 fed hvidløg og 2 chili grovhakkes,
Babyspinat skylles og drænes, cherrytomater halveres.
I en stor pande med olivenolie ristes sprutterne med lidt salt og peber, efter et par minutter tilsættes det hakkede løg/chili og sauteres videre endnu et par minutter.
Spinaten tilsættes og derefter tomaterne, til sat nu ½ dcl. hvidvin.
Kog et øjeblik og server i en dyb tallerken. – brød til!
Kanin i Vin med Perlekorn eller Perlelinser
Kaninen deles i. 2 forben, 2 lår i ½ og ryggen uden ribben i 6-8 stk.
Krydres med salt og peber bestøves med mel og brunes i en stor gryde med olie/smør.
Rodfrugter mm** renses og skæres i store tern og løg i tern tilsættes og ristes med.
En lille dåse hakket tomat el. puré, ½ l hvidvin og ½ l hønsebouillon tilsættes,
koges op.
250 g perlekorn/linser ( skyllet ) tilsættes og retten koges i ca. 20 minutter,
groft hakket persille vendes i.
Tilsæt evt. mere væske og smag til.