Perlehøne i Riesling og Kørvel (målene er pr. høne).
Hønen renses og krydres med salt og hvid peber ( kan deles i 8 dele først eller efter tilberedningen.)
Sauteres let med olie og rigelig smør i en stegegryde.
Tilsæt et stort løg og 2 fed hvidløg, hakket, sauteres uden at brune.
Tilsæt 2½ dcl. riesling og ¼ l hønsefond og kog i 45 minutter under låg.
Hønen tages op og der tilsættes ¼ l piskefløde.
Saucen koges ned til en let jævn konsistens og hakket kørvel tilsættes.
(gem lidt kørvel til anretningen)
Smag saucen til og hæld over den parterede høne.
Serveres med
Smørsauteret artiskok
Skrælles efter guruens anvisning og blancheres i letsaltet vand, sauteres i smør, hus s+p
Slots kartofler. Pommes Charteaux:
Små ovale kartofler skrælles i oval form, koges i 12 minutter og steges let brune i olie eller afklaret smør.
Cognacflamberede Klementiner med ristede mandelsplitter og flødeis
Pil klementinerne.
Rist mandelsplitterne let.
Smelt sukker og smør i en pande til let karamel.
Varm klementinerne heri.
Tilsæt 1 cl. cognac pr klementin, antænd, lad brænde ud.
Anret på tallerken med isen og drys de ristede mandler over.