Salat af Limemarinerede Blækspruttearme
Armene afskindes evt. og koges i letsaltet vand 1 time.
Afkøles og skæres tynde skiver, disse marineres i limesaft og reven skal i 1 time.
(eller helst til i morgen)
Bladselleri, fennikel, grønne pebre og forårsløg snittes i tynde strimler.
Rucolasalat skylles og fordeles på en tallerken, herpå lægges grøntsags strimlerne og de marinerede tentacleskiver.
Hvidløg, chili og mynte hakkes fint og blandes i olivenolie og hældes over salaten.
Brød til.
Harer Sautée i Portvin
Haren deles i lår, forben og ryg.
Ribbenene klippes fra og ryggen deles i 8 stk.
Lår deles i 3 – og forben i 2 – i alt 18 stykker.
Stykkerne krydres med salt og rigelig kværnpeber, vendes i mel, som rystes af, og de brunes grundigt i olie/smør. Stykkerne lægges i en dyb ovnbakke.
Halverede champignons og et stort hakket løg brunes i resten af stegesmørret med en kvist rosmarin og timian samt lidt madegascar peber.
Tilsæt 1/3 fl portvin og 1/3 l skysauce*, koges igennem og hældes over haren som sættes i ovnen ½ -3/4 time ( til haren er mør )
(haren kan også kommes i gryden og koges mør.)
Aspargeskartofler vaskes og koges næsten møre, hæld vandet fra og rist kartoflerne i lidt olie/smør.