Fin Mad 291

Salat af Limemarinerede Blækspruttearme

Armene afskindes evt. og koges i letsaltet vand 1 time.

Afkøles og skæres tynde skiver, disse marineres i limesaft og reven skal i 1 time.
(eller helst til i morgen)

Bladselleri, fennikel, grønne pebre og forårsløg snittes i tynde strimler.

Rucolasalat skylles og fordeles på en tallerken, herpå lægges grøntsags strimlerne og de marinerede tentacleskiver.

Hvidløg, chili og mynte hakkes fint og blandes i olivenolie og hældes over salaten.

Brød til.

 

Harer Sautée i Portvin

Haren deles i lår, forben og ryg.
Ribbenene klippes fra og ryggen deles i 8 stk.
Lår deles i 3 – og forben i 2 – i alt 18 stykker.

Stykkerne krydres med salt og rigelig kværnpeber, vendes i mel, som rystes af, og de brunes grundigt i olie/smør. Stykkerne lægges i en dyb ovnbakke.

Halverede champignons og et stort hakket løg brunes i resten af stegesmørret med en kvist rosmarin og timian samt lidt madegascar peber.

Tilsæt 1/3 fl portvin og 1/3 l skysauce*, koges igennem og hældes over haren som sættes i ovnen ½ -3/4 time ( til haren er mør )
(haren kan også kommes i gryden og koges mør.)

Aspargeskartofler vaskes og koges næsten møre, hæld vandet fra og rist kartoflerne i lidt olie/smør.

Skriv et svar