Sild.:
Forskellige sild m rugbrød.
Gule Ærter med det hele.:
Kog en svinefond af svineben og suppeurter peberkorn og laurbærblade. Er gjort.
Letsaltet flæsk, svineskank og hamburgerryg sættes over at koge i fonden med ekstra urter, peberkorn og timian, de forskellige stykker tages op efterhånden som disse er mørkogte og stilles til afkøling.
Medister koges for sig og fonden herfra kommes i til flæsket, medisterpølsen stilles til side og udskæres i skrå stykker når den er afkølet.
Urterne og kartofler skrælles og udskæres i 1½ x 1½ cm. tern, små løg pilles, det hvide fra porrerne skæres 1½ cm stykker.
Det hele koges i letsaltet vand, vandet sigtes fra og gemmes – for at smage suppen til.
Ærtepure
Flækærter sættes over i grøntsagsvandet og koges møre, pureres evt. med en stavblender.
Suppen sigtes og tilsættes de kogte purerede ærter, smages til og tilsæt grøntsagerne.
Det udskårne kød serveres á part med sennep.
Crepe med Guruens hjl. syltetøj.: 15 stk.
8 æg piskes sammen med 150 g mel og en spiseske sukker samt en teske vanilje.
200 g smør smeltes og røres kogende i dejen, derefter tilsættes ¾ l mælk/fløde.
Bages på den nye crepebageplade.