Bortsch a l´Italia.: Russisk/Italiensk rødbedesuppe m and og flæsk. 4-5 personer
– 1 andebryst og 250 g panchetta skæres i tern og sauteres i en stor gryde ( kværnpeber og et par laurbærblade), der tilsættes nu små tern af selleri, løg, porrer, gulerødder samt pastinak/persillerod og evt. hvidkål, dækkes med bouillon og *koges mør.
* Rødbedetern blancheres i vand nogle minutter, vandet kasseres, og kommes i suppen.
– En lille rødbede rives i tynde strimler og der tilsættes ½ dcl eddike, trækker nogle minutter.
Suppen smages til med salt og rødbedeeddiken
Filet de Sole Farci aux Soumond.: Laksefarseret Rødtungefilet. 1 person
– En rødtunge pr. person **fileteres i 2 dobb. fileter, den ene lægges på et smørsmurt ovnfad/sautéepande, hvorpå der fordeles 1 cm. laksemousse, herpå lægges den anden filet med skinsiden opad, krydres let med salt og hvid kværnpeber derved kommes ½ dcl. hvidvin og ½ dcl fiskefond pp.
– Dækkes med stanniol eller låg og dampes i 5-8 minutter.
– Fisken lægges på en varm tallerken og dækkes af, holdes varm.
– Fonden sigtes i en kasserolle, legeres med 1 æggeblomme pp. og piskes til sauce med 50 g smeltet smør. ”Sauce vin blanc de poisson.”
– En grøn og en skrællet hvid asparges koges 3 og 6 minutter, lægges over fisken som maskeres med saucen, drysses med hakket dild.
– Små kogte kartofler til og eller butterdejssnitter.