Forårsafslutning 2003
(Menuen er til ca. 25 personer)
Salat med Lun Krabbekød.: 26 personer
Forskellige salater skylles, plukkes, blandes og anrettes på tallerken.
I en sautepande el. wok med rigelig sesam el. olivenolie sauteres fintstrimlede chalotteløg, hvidløg og frisk chilly, heri vendes krabbekødet og tilsættes den revne skal og saften af 4 lime, smag til med salt. Fordeles over salaten som pyntes med snittet bladpersille.
Brød til.
Helstegt Argentinsk Okse- Striploin.:
Fedtkanten løftes og de kraftigste sener fjernes, fedtet ridses grundigt og stegen deles i 2/2. Kom salt og grov peber i 2 bradepander læg stegene herpå og drys fedtsiden med s+p samt rosmarin og timian, steges ved 250 grd i ca. 30 min. og stilles til hvile i mindst 30 minutter. lige før serveringen stilles stegen i ovnen 5 – 10 min.
Bearnaisesauce.
3 dcl estragoneddike og 3 dcl vand koges ind til 1/3 med stødt hvid peber og afkøles lidt, hvorefter 25 æggeblommer ( ½ l ) tilsættes og piskes let, hvorefter 2½ kg smør koges op og tilsættes langsomt under piskning ( hav lidt koldt vand parat hvis saucen skulle skille.)
Til sidst tilsættes hakket frisk estragon.
Pommes Chateau au Four.
Kartoflerne skrælles i olivenform koges op i saltvand og kommes i ovnfaste fade, pensles med smør el. olie og drysses med s+p, bages i ca 30 min. vendes og bages færdige.
Kan evt. drysses med sesamfrø de sidste 10 min.
Dampede grøntsager.
De forskellige grøns. renses og skæres i passende stykker. Dampes hver for sig i lidt vand med lidt smør el. olie, s+p.
Grillstegte Ananas med Rom.
Ananassen skrælles og skæres i skiver. Skiverne grilles på grill el. under grill i ovnen tages ud og stænkes med lidt rom og drysses med flormelis i grilles atter til sukkeret begynder at brunes.
Chantillycreme med Nødder og Chokolade.
1½ l piskefløde tilsættes 100 g. flormelis el sukker samt 1 spsk. vaniljesukker og piskes til creme / skum, tilsættes hakkede nødder og chokolade.