Pintade au Vin à la Bourguignonne.: Perlehøne i Rødvin:
Hønsene deles i 8 dele hver!( kokken viser hvordan ) krydres med s+p, brunes grundigt i en stegegryde med lidt olie og lægges herefter til side mens bacontern brunes af og derefter perleløg + champignons, hønsestykkerne kommes atter i gryden sammen med laurbærblade, timian og et par fed knust hvidløg, drysses med lidt mel og ristes atter godt igennem, derefter tilsættes 1 spsk. samt 1 flaske rødvin og lidt hønsebouillon til det dækker koges nu op og simrer / braiserer under låg i ca. ½ time. Når kødet er mørt tages dette og fyldet op i et fad / skål og saucen koges ind, smages til, monteres med lidt smør, tilsættes grovhakket persille og kommes over kødet.
Hertil serveres brød eller kartoffel.
Pommes Frites.
En bagekartoffel skæres ti en blok og deles i 1 x 1 cm. stænger som skylles grundigt i koldt vand, tørres derefter grundigt og forbages / steges i olie ved ca. 130 grd. og lægges til afkøling på papir. Lige før serveringen steges / bages de sprøde ved 180 grd.
Drys med lidt salt.
Ostesoufflèe.: ( 5 pers.)
4 dcl. mælk, 30 g. smør koges op med en smule salt og et drys cayenne, under omrøring tilsættes 100 g. mel som bages -koges- godt igennem, tages af varmen og irøres 4 æggeblommer.
Derefter tilsættes ca. 150 g. reven ost, efter smag og til sidst ivendes 4 stiftpiskede hvider, forsigtigt, fyldes så i smurte og rasp-dryssede forme for til sidst at drysse overfladen med parmasan. Bages ved 200 grd. i ca. 20 – 30 minutter og serveres straks.
Brombær eller solbærcompot/ syltetøj serveres til.