Sprødstegt saftig kylling med bagte rodfrugter
En til to, store kylling/poularder deles i kvarte ( kokken viser hvordan )
Stykkerne olieres og krydres på alle sider med salt og kværnpeber samt knust hvidløg og friske timianstilke.
Lægges i en bradepande med skinsiden opad og steges ved 225 grd i ca. ½ time.
Stykkerne lægges til hvile på et fad, og i bradepanden kommes ½ pakke smør (smeltes) .
Rodfrugteblandingen*, som vendes i olie og krydres let med salt og kværnpeber, kommes i smør/stegeskyen.
*Gulerod, pastinak, persillerod, rødbeder, rødløg og kartofler.
Alt skrælles og udskæres i både eller stave, kartoflerne blancheres i 10 minutter.
Dette bages i ovnen ved 180 grd. i ca. 20-25 minutter (skal være næsten møre men stadig faste) – (al dente)
Blandingen kommes i et ovnfast serveringsfad, kyllingestykkerne halveres og anrettes ovenpå og fadet stilles i ovnen ved 200 grd. ca. 10 minutter før serveringen.
Serveres rygende varm i fadet.
Pandekager med æblekompot
125g mel, 3 æg, 35 g sukker, 2 g salt røres med 0,4 l mælk og ½ dcl øl.
Bages i smør og rulles med æblekompot*, lægges på et fad, drysses med flormelis og glaceres i ovnen under grillen, stænkes med rom.
Serveres med flødeskum eller iscreme.
Æblekompot
6 store æbler skrælles, (600 gram) skæres i tern og koges møre med 100 g sukker og en stor teske vanilje.