rønkålssalat med Tun og Granatæblemarinade
Grønkålen ribbes og blancheres i rigelig kogende saltet vand i 3-5 minutter, tages op og afkøles.
Kernerne fra ½ granatæble pilles ud og i en skål blandes vineddike med 1 finthakket schalotteløg, 2-3 knuste fed hvidløg. 1 finthakket grøn og 1 rød chili, fintsnittet mynte samt olivenolie.
En tunfilet skæres i 2-3 cm tykke skiver, krydres med s+p og steges 1-2 minutter på hver side på en meget varm pande eller grill, lægges til hvile et par minutter og udskæres i skiver/strimler.
Anretning:
Den afdryppede grønkål snittes groft og lægges i et lag på tallerkenerne, herpå lægges skiver af den stegte tun og marinaden fordeles over.
Kalveschnitzel Gorgon-Parme
Kalveklump eller anden reel udskæring af kalv skæres på tværs af fibrene i store tynde skiver af ca. 180 – 200 gram, bankes evt. lidt ud,.
Herpå lægges en skive Parme-skinke og herpå gorgonzola og reven parmesanost samt en lille klat trøffelpurée.
Kødet foldes, således at fyldet ikke løber ud og kanten klemmes sammen med en gaffel krydres med s+p, herefter paneres dette med mel, æg og rasp.
Steges i olivenolie samt en smule smør.
Anret og pynt med groftsnittet bladpersille.
Bagt, Fennikel samt Røde og Grønne Julesalat
Salaten deles i ½ , fenniklen i ¼ , lægges på et ovnfad gerne med bagepapir, olieres og krydres med s+p og bages i 8-10 minutter.
Østershatte
Deles i store trekanter, krydres og steges sprøde i olie og smør.
Pommes de Terre Bleu a la Chateau
De blå kartofler skrælles pænt eller vaskes og steges først på en pande med smør og siden bages færdig i ovn. (kokken ved ikke hvor længe; men prøv med 20 minutter.)