Letristede Blæksprutte- ringe:
De friske, rensede blæksprutter tørres fri for væde, skæres i ringe eller tern/ strimler, og krydres med salt og peber. På en hed pande kommes rigeligt olivenolie, heri steges disse i 2-3 minutter og lige før serveringen kommes finthakket hvidløg og persille i panden, det hele svinges/ vendes og serveres straks med citron og brød.
Kalvefilet med grøntsager ” a la Pompedour ”.
Kødet: ( 180 –200 g. pr. prs. )
Fileten kan skæres i portionsstykker og steges på pande i 3 min på hver side, eller det kan helsteges i ovn 250 grd. i 20 –30 min. krydres med salt, kværnpeber og gerne lidt rosmarin og timian / provenceblanding el. lign. Husk det helstegte kød skal hvile i min 10 – 15 min. før udskæring.
Grøntsagerne:
Lette grøntsager, såsom broccoli, blomkål, asparges, nye gulerødder og porrer/ springløg og lign. koges i letsaltet vand, hele eller udskårne i passende stykker, anrettes på fad eller tallerken og maskeres med hollandaisesauce og drysses med groft knust sort peber.
Hollandaisesauce: ( 5 prs. )
En deciliter hvidvinseddike koges med lidt fin hvid peber, ind til 1/3 og tages af ilden og 2 cl. koldt vand kommes ved, 6 æggeblommer piskes til skum i lagen. Herefter piskes 250 g kogende smør langsomt i ( hav lidt koldt vand parat, hvis saucen skiller.)
Pommes frittes. ( oliestegte kartofler.)
En stor kartoffel skæres i stænger på 1 – 1½ cm. tykkelse så ens som mulig. Skylles grundig og aftørres, steges herefter møre i ikke for varm olie ( ca. 140 grd.) tages op på et stykke fedtsugende papir. Og lige før servering færdigsteges i hed olie ( ca. 180- 200 grd.) til de har fået en pæn brun farve kommes atter på papir og drysses med lidt groft salt. Server straks.