Paella Espagnol- paælja æspanjol
En kylling parteres og deles i 10-12 dele, krydres med s+p vendes i mel og brunes på panden i olie og smør, sættes 15 minutter i ovnen ved 200 grd. og stilles til side!
I samme pande svitses 12 små chorizo-pølser og stilles til side!
2 blæksprutter skæres i 2×6 kvadrater og ridses harlekin,
15 muslinger skylles, 5 tigerrejer og 5 jomfruhummere gøres klar.
2 peberfrugter skæres i hver 6 både.
Alt svitses hurtigt i panden og stilles til side!
I samme pande kommes nu 2 dcl olivenolie, heri sauteres 2-3 hakkede skalotteløg, 5 fed hvidløg, bland 1 gram safran i og tilsæt 500 g risottoris, rør risen til de har opsuget olien
Her tilsættes 1½ l hønsebouillon, et stort glas hvidvin samt en lille dåse hakket tomat, rør sammen og koges igennem ca. 10-12 minutter, bland hakket løvstikke i.
Hæld dem så over i en stor ovnbakke/fad, stik så kyllingestykkerne -fordelt – ned i risen, ligeså med de øvrige ingredienser og sæt fadet i ovnen ca. 10 minutter, pynt med hakket persille og citronbåde.
Baba au Rhum & Pruneaux.: (savarin med rom og svedsker)
1 dcl mælk med en pris salt lunes til 25 grader,
heri opløses 25 g gær og 2 æg samt 250 g mel og røres til en glat dej som stilles til hævning på et lunt sted til dobbelt volumen.
125 g smør røres til skum med 25 g sukker og finreven skal af en citron, 2 æggeblommer røres i.
Dette, samt lidt korende og rosiner, blandes med den hævede dej og fyldes godt halv op i smurte randforme eller muffin forme,
hæves til formen er fyldt og bages ved 180 grd i 20 minutter, afkøler/hviler 5-10 minutter
og vendes ud i et passende dyb fad,
overhældes med romsirup og trækker mindst 10 minutter.
Serveres med rommarinerede svedsker og flødeskum.
Rom sirup
100 g sukker koges igennem med 2½ dcl vand og tilsættes rom, koges op og er klar.
Sveskerne koges op og trækker i siruppen.